Stator AMK-AC za skuter

Zaradi pojava korona virusa v letu 2020 so nam naročila različnih statorjev padla za 10-40%. Zaradi tega smo bili primorani poiskati nove projekte in na srečo dobili projekt za izdelavo statorjev za Indijsko podjetje Ather. Podjetje Ather se ukvarja z izdelavo električnih skuterjev višjega ranga. V našem podjetju bomo izdelovali statorje za elektromotor, ki bo poganjal skuter.

Stator AMK-AC

Naši cilji so da bi z novim izdelkom ublažili pomanjkanje naročil in s tem zmanjšali posledice izpada prihodkov, omogočili vsem trenutno zaposlenim delo in do konec leta ali v naslednjem letu še povečali število zaposlenih. Z nabavo novih varčnih strojev bomo zmanjšali vpliv na okolje. Projekt se bo izvajal na Predmeji, majhni vasi na Ajdovščino. Vas se nahaja v okolju, kjer blizu ni drugih zaposlitev in se morajo prebivalci voziti v trinajst kilometrov oddaljeno Ajdovščino ali pa še dlje.

Logo

Ker je to nov tip statorja, za izdelavo potrebujemo nove stroje in orodja. Vendar pa bi trenutno sami zelo težko zagotovili sredstva za nakup nove opreme. Zaradi tega bomo pomoč poizkusili dobiti pri Evropski uniji in sicer pri Evropskem skladu za regionalni razvoj. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. To nam bo omogočilo nakup potrebnih strojev in ostale opreme. Za nas je to zelo velik projekt in je v panogi električne mobilnosti, ki v svetu zelo hitro raste. Trenutno je izdelek namenjen Indijskemu trgu, a ga bomo začeli tržit tudi po Evropi.

Evropski sklad za regionalni razvoj

Naš izdelek je namenjen oblikovanju prihodnosti električne mobilnosti z naprednimi, zanesljivimi in pametnimi rešitvami električnega pogona z vrhunsko zmogljivostjo, ki bodo povečale privlačnost uporabe električnih vozil v vsakodnevnem mestnem prevozu.