Razpisi

Sofinancirani projekti

STATOR AMK-AC ZA SKUTER

Statorji

Zaradi pojava koronavirusa v letu 2020 so nam naročila različnih statorjev padla za 10–40 %. Zato smo bili primorani poiskati nove projekte in na srečo začeli izdelovati statorje za električne skuterje.

Kupec se ukvarja z izdelavo električnih skuterjev višjega razreda, v našem podjetju pa bomo izdelovali statorje za elektromotor, ki bo poganjal skuter.

Manjši vpliv na okolje

Ohranitev delovnih mest

Naši cilji so z novim izdelkom ublažiti pomanjkanje naročil in s tem zmanjšati posledice izpada prihodkov, omogočiti vsem trenutno zaposlenim delo in do konca leta ali v naslednjem letu še povečati število zaposlenih.

Z nabavo novih varčnih strojev bomo zmanjšali vpliv na okolje. Projekt se bo izvajal na Predmeji, majhni vasi nad Ajdovščino. Vas je v okolju, v katerem ni drugih zaposlitev v bližini in se morajo prebivalci voziti v 13 kilometrov oddaljeno Ajdovščino ali pa še dlje.

Ker je to nov tip statorja, za izdelavo potrebujemo nove stroje in orodja. Vendar pa bi trenutno sami zelo težko zagotovili sredstva za nakup nove opreme.

Zato si bomo pomoč poskusili priskrbeti v Evropski uniji, in sicer v Evropskem skladu za regionalni razvoj. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

To nam bo omogočilo nakup potrebnih strojev in preostale opreme. Za nas je to zelo velik projekt in je v panogi električne mobilnosti, ki v svetu zelo hitro raste. Trenutno je izdelek namenjen indijskemu trgu, a ga bomo začeli tržiti tudi po Evropi.

Želite stopiti v stik z nami?

Želite stopiti v stik z nami?